Saltar apartados

Exposicions

AVÍS: Les sol·licituds de les exposicions s'han d'enviar a: maria.marco@ua.es

    LLENGUATGE PER A LA IGUALTAT EN LA COMUNICACIÓ

    NO TINC AMO!

AVÍS: Les sol·licituds de les exposicions s'han d'enviar a: maria.marco@ua.es

   SPANISH WOMEN ON THE RISE

Presentació

L'exposició "Spanish Women on the Rise" està inclosa dins del Projecte Grundtvig que té com a objectiu rescatar de la invisibilitat històrica dones que van ser influents en la societat dels segles XVIII al XX i que, malgrat els seus esforços, no han rebut reconeixement, no són recordades ni han sigut estudiades.

Recordar els esforços i la influència en la societat de les dones de cada país participant que no van ser "reconegudes" per la història constitueix l'objectiu principal d'aquesta iniciativa europea.

Aquesta exposició està dedicada a elles i a María Telo (1915-2014), qui amb el seu treball va aconseguir que les dones espanyoles tinguérem personalitat jurídica a partir dels anys 70 del segle XX amb la reforma d'un injust Codi Civil.

Informació i sol·licitud de l'exposició

AVÍS: Les sol·licituds de les exposicions s'han d'enviar a: maria.marco@ua.es

  DONES DE LA TRANSICIÓ

Presentació

Des dels anys setanta, el desenvolupament a Espanya dels estudis de gènere en diverses disciplines ha demostrat que el coneixement del passat, de la política i de qualsevol àmbit de la societat s'ha construït silenciant la veu i l'actuació de les dones, que, no obstant açò, han sigut subjectes actius, actores i agents de canvi social i polític.

El projecte d'investigació «Haciendo Historia: Género y Transición en España» (finançat pel MICINN), té l'objectiu de contribuir a fer que les dones passen de la perifèria del discurs historiogràfic i polític a ocupar-ne el centre, juntament amb els homes. Recuperar les experiències de les dones que van viure la transició espanyola ens permet integrar, a través de les veus oblidades, altres perspectives que condueixen a un millor coneixement del nostre passat immediat i de la nostra realitat actual.

"Dones de la transició" és un dels primers resultats de caràcter divulgatiu i docent de l'esmentat projecte. Realitzat en col·laboració directa amb l'Arxiu de la Democràcia, MUA, Centre d'Estudis sobre la Dona i Taller d'Imatge de la Fundació General de la Universitat d'Alacant, pretén contribuir a enfortir una memòria col·lectiva cívica i democràtica en la qual les dones no estiguen absents.

Sol·licitud de l'exposició

 

 

Institut Universitari d'Investigació d'Estudis de Gènere (IUIEG)


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9415

Fax: (+34) 96 590 9803

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464