Saltar apartados

El Centre

El Centre de Coordinació dels Estudis de Gènere de les Universitats Públiques de la Comunitat Valenciana es constitueix el 21 de febrer de 2003 amb la finalitat d'impulsar i reforçar les investigacions i els estudis de les dones i del gènere a la Comunitat Valenciana.

La finalitat d’aquest ha sigut aprofitar les sinergies existents en la investigació interdisciplinària sobre la situació de les dones i les desigualtats de gènere, que compten ja amb una tradició important en les universitats de la Comunitat Valenciana. La configuració actual dels organismes d’investigació en cada universitat és molt diversa. Des del més recent Seminari Interdisciplinari d'Estudis de Gènere de la Universitat Miguel Hernández, fins al ja consolidat Institut Universitari d'Estudis de la Dona de la Universitat de València, es troben desenvolupant tasques d’investigació i docència de postgrau el Centre d'Estudis sobre la Dona de la Universitat d'Alacant, com també la Fundació Isonomia i el Seminari d'Investigació Feminista de la Universitat Jaume I de Castelló.

Els diversos centres d’investigació d'estudis de gènere actualment existents en quatre de les universitats de la Comunitat Valenciana han mantingut reunions periòdiques des de juliol de 2002 per a promoure xarxes d’investigació, unificar programes de docència en el tercer cicle, i també per a la realització conjunta d'activitats de sensibilització dels estudis de gènere.

La primera activitat del Centre de Coordinació dels Estudis de Gènere de les Universitats Públiques de la Comunitat Valenciana amb projecció pública va ser la fundació del premi d’investigació "Presen Sáez de Descatllar", després d’haver obtingut finançament de la Generalitat Valenciana. Amb posterioritat es van organitzar les "JORNADES SOBRE ELS ESTUDIS DE LES DONES I DE GÈNERE EN LES UNIVERSITATS PÚBLIQUES DE LA COMUNITAT VALENCIANA", de caràcter anual.

Finalment, cal destacar una altra de les actuacions promogudes pel Centre de Coordinació, que ha sigut la posada en marxa dels Programes Oficials de Postgrau, vertebrats al voltant de les polítiques d'igualtat, públiques i privades, i els estudis de gènere.

Xarxa d'Universitats Públiques de la Comunitat Valenciana

 

Institut Universitari d'Investigació d'Estudis de Gènere

 

Centro de Investigación de Estudios de Género

 

Institut Universitari d'Estudis de la Dona

 

Fundación Isonomia

Institut Universitari d'Estudis Feministes i de Gènere "Purificación Escribano"

 

MANIFEST del Centre de Coordinació dels Estudis de Gènere

 

 

Institut Universitari d'Investigació d'Estudis de Gènere (IUIEG)


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9415

Fax: (+34) 96 590 9803

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464