Saltar apartados

Biografia

Imatge Presen Saez

PRESEN SAÉZ DE DESCATLLAR (València 1933-2003) dóna nom al premi instaurat pel Centre de Coordinació dels Estudis de Gènere de les Universitats Públiques de la Comunitat Valenciana amb la finalitat de reconèixer el seu treball i perpetuar la seua memòria, ja que durant tota la seua existència, Presen va tenir un important paper en la defensa dels drets de les dones a la Comunitat Valenciana.

Va ser mare de família, funcionària de presons i mestra, i va desenvolupar la seua activitat docent a la presó de dones de València.

La seua inquietud i curiositat intel·lectual la va portar a fer nombrosos cursos en l'àmbit de postgrau i a treballar en el camp de la investigació dins de la Universitat de València. Així va obtenir una àmplia formació acadèmica (mestra, llicenciada en Filosofia, Psicologia i Periodisme), que es va reflectir en la seua vasta trajectòria docent, en la qual destaca el seu paper a la presó de dones de València, que es va enriquir a través de la docència universitària en la Facultat de Filosofia durant el curs 1965-66.

El seu compromís públic es materialitzaria en diferents contextos: en l'àmbit educatiu va participar activament en la creació del moviment cooperatiu de l'Escola Popular (Grups Freinet), i també va fer singulars aportacions a l'Escola d'Estiu, el 1976; en l'àmbit de la igualtat entre dones i homes, va destacar com a dona compromesa que participava en el moviment feminista, tant a escala autonòmica com estatal i internacional, i en el camp dels drets humans i la pau, va participar com a activista en diferents organitzacions (seria una de les fundadores de la Casa de la Dona i va dedicar bona part del seu temps a la solidaritat treballant en grups com Grup Terra, Dones de Negre, Atelier, Marxa de les Dones 2000 o Amnistia Internacional, entre altres).

Institut Universitari d'Investigació d'Estudis de Gènere (IUIEG)


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9415

Fax: (+34) 96 590 9803

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464