Saltar apartados
  • UA
  • IUIEG
  • V Premi d'Investigació "Presen Sáez de Descatllar" 2011

V Premi d'Investigació "Presen Sáez de Descatllar" 2011

En les VI Jornades sobre els Estudis de les Dones i de Gènere, el vicerector de la Universitat Jaume I, Miguel Ángel Moliner, fa lliurament del V Premi d'Investigació Presen Sáez de Descatllar:

a  Paula Carballido González, de la Universitat Jaume I, per la tesi doctoral, titulada “El proceso de construcción de la violencia contra las mujeres: medios de comunicación y movimiento feminista. Una aproximación desde la teoría del framing”, en què es fa una revisió de la contribució del moviment feminista i dels mitjans de comunicació al canvi cultural i institucional que a Espanya ha tingut la consideració social de la violència de gènere. Al mateix temps, s’hi posa en relleu la gran influència que aquest problema social ha tingut en la mateixa transformació dels dos agents socials, mitjans de comunicació i moviment feminista.

i a Nuria Reche Tello pel treball final de màster “El derecho a la adaptación de la jornada del artículo 34.8 del Estatuto de los Trabajadores. Perspectiva jurídico-constitucional y de género de las nuevas políticas de conciliación". Partint de l'estudi d'un dels nous drets de conciliació aprovats per la Llei Orgànica 3/2007, per a la igualtat efectiva de dones i homes, concretament l'apartat 8 de l'article 34 de l'Estatut dels treballadors, que preveu el dret a l'adaptació de la jornada de treball per a conciliar la vida personal i laboral, s'analitza la distància que separa la igualtat formal entre gèneres i la seua realització material efectiva, així com la generació de noves desigualtats. Davant d’això es proposa reforçar aquests drets per via constitucional.

Més informació

 

 

Veure Premis altres anys

Institut Universitari d'Investigació d'Estudis de Gènere (IUIEG)


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9415

Fax: (+34) 96 590 9803

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464