Saltar apartados

Inmaculada Fernández Arrillaga

 Área de conocimiento: Historia Moderna

Datos de contacto

Perfil

La Dra. Inmaculada Fernández Arrillaga és professora titular de la Universitat d'Alacant. La seua tesi doctoral va ser guardonada amb el premi extraordinari de doctorat, un treball dirigit per Enrique Giménez López, amb el qual aprofundia en el Diari del jesuïta Manuel Luengo, autor del manuscrit més rellevant dels quals es conserven, no solament per les seues voluminoses dimensions sinó per les moltes dades que aporta sobre la vida d'aquests exiliats.

Pàgina sobre Manuel Luengo S.J. 

Pertany a l'Acadèmia Portuguesa da Historia i va ser guardonada amb el premi d'Historia da Europa, atorgat per la Fundaçao Calouste Gulbenkian, per la seua investigació sobre la presa dels missioners de Sonora, Sinaloa i Califòrnia en arribar bandejats a Cadis.

Les seues investigacions se centren en dos vessants: les relacions Església-Estat en la monarquia hispànica del XVIII i la situació de les dones en  la Modernitat.

Vinculada a la Università di Bologna a través de convenis docents i investigadors, ha impartit classes de doctorat en la seua seu de Ravenna i dirigit diversos congressos. Entre ells: II Congreso Int. Estudios Modernistes - Fundadoras i Ilustradas 

Integrant del grup de treball: El Sigle XVIII español. Monarquía e Iglesia de la Universitat d'Alacant que dirigeix Cayetano Mas Galvañ i al Projecte d'Investigació del Ministeri d'Educació i Competitivitat titulat: Promoción y formación de la mujer en los ámbitos espirituales de la Modernidad depenent del Ministeri d'Economia i Competitivitat i que dirigeix, des de la Universitat de Valladolid, el Dr. Javier Burrieza Sánchez.

En l'actualitat té 2 trams d'investigació.

Línies d'Investigació

  • Relacions Església-Estat en la Il·lustració europea i Americana.

Publicacions

Llibres
  • ESO en femenino. Cuaderno de trabajo. Fernández Arrillaga, I. Sanjuán SanJuán, E. , Blanco Fernández, M., Puigcerver Viudes, A.J. Publicaciones Universidad de Alicante, 2017
  • Al margen y calladas: mujeres en la modernidad Instituto alicantino de cultura "Juan Gil-Albert", Alicante, 2016.
  • El Alicante que vivieron las mujeres de la Modernidad  (ss. XVI a XVIII), Institut de Cultura “Juan-Gil Albert”, Alacant, 2015.
  • Diario de 1773. El triunfo temporal del antijesuitismo, Edició i notes Isidoro Pinedo Iparraguirre i Inmaculada Fernández Arrillaga, Publicacions Universitat d'Alacant, 2013.
  • Tiempo que pasa, verdad que huye. Crónicas inéditas de jesuitas expulsados por Carlos III (1767-1815), Publicacions Universitat d'Alacant, 2013.
  • La Bolonia que habitaron los jesuitas hispánicos (1768-1773), en col·laboració amb Elisabetta Marchetti, d.u.press ed., Bologna, 2012.
Capítols de llibre
Articles

Enllaços a webs

 

 

Institut Universitari d'Investigació d'Estudis de Gènere (IUIEG)


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9415

Fax: (+34) 96 590 9803

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464