Saltar apartados

M. Teresa Ruiz Cantero

Àrea de coneixement: Medicina Preventiva i Salut Pública

Dades de contacte

Mª Teresa Ruiz Cantero

Perfil

Catedràtica d'Universitat de Medicina Preventiva i Salut Pública.

Coordinadora del Doctorat de Ciències de la Salut i del Grup d'Investigació de Salut Pública de la Universitat d'Alacant.

Formació: Llicenciada i Doctora en Medicina i Màster en Salut Pública.

Sóc membre de l'Institut Universitari d'Estudis de Gènere de la UA, i del Centro de Investigación Biomédica en Red de Epidemiología i Salud Pública (CIBERESP). He sigut Vicedegana d'Investigació, Doctorat i Relacions Internacionals de la Facultat de Ciències de la Salut de la UA entre 2012 -2015.

Docent en Medicina entre 1984-1997, he engegat assignatures de Salut Pública en Graus de la UA, com a Treball Social, Òptica, Infermeria i Magisteri, amb matèries/assignatures com a Salut de la dona amb enfocament de gènere, cursada per estudiants de diferents disciplines (Econòmiques, Geografia, Informàtica, Filosofia,..).

He dirigit 8 Tesi a Llicenciats/llicenciades en Medicina, Obstetrícia, Nutrició, Filosofia, Òptica-Documentació i Biologia. 5 Tesi han obtingut el premi extraordinari i 3 l'esment europeu/internacional.

He dirigit 11 projectes competitius (Innovació docent: 2), i participat en 25 (3 Europeus i 2 Contractes amb el Ministeri de Sanitat) dels quals s'han derivat múltiples articles nacionals i internacionals. Sexennis d'investigació: 4.

Línies d'investigació

Les meues línies d'investigació principals són:

  • Epidemiologia política.
  • Salut i Gènere:
    • 1. Biaixos i innovacions de gènere relacionats amb la salut (en investigació, divulgació  científica i atenció sanitària).
    • 2. Indicadors de gènere i salut.

 

Enllaços a webs

Institut Universitari d'Investigació d'Estudis de Gènere (IUIEG)


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9415

Fax: (+34) 96 590 9803

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464