Saltar apartados

Mar Esquembre Cerdá

Àrea de coneixement: Dret Constitucional

Dades de contacte

Mar Esquembre Valdés

Perfil

Professora titular de Dret Constitucional a la Universitat d'Alacant. Cofundadora de la Xarxa Feminista de Dret Constitucional, de la qual en l'actualitat és presidenta (des de juliol de 2015).  Va ser directora i sotsdirectora del Centre d'Estudis sobre la Dona de la Universitat d'Alacant (Institut Universitari d'Estudis de Gènere, al setembre de 2014). Integrant del Seminari Universitari sobre els Drets de les Dones de l'Àrea de Dret Constitucional de la Universitat d'Alacant. Autora de nombroses publicacions, les seues línies d'investigació s'emmarquen en el Dret Constitucional i la seua interrelació amb els estudis de gènere, ciutadania i immigració, destacant les seues propostes per a les reformes en la metodologia d'investigació i ensenyament del Dret Constitucional amb la incorporació de les teories feministes. Ha participat, entre altres, en diversos informes jurídics sobre normativa i polítiques d'igualtat i la seua aplicació en les reformes autonòmiques.

És articulista en el diari Informació d'Alacant (àmbit provincial), amb columna setmanal d'opinió  especialitzada en temàtica d'igualtat de dones i homes  des de desembre de 2004 (la columna, titulada “Hora de levantarse” es publica els diumenges).

Línies d'investigació

  • Gènere i Ciutadania
  • Gènere i Teoria de la Constitució
  • Gènere i Teoria de l'Estat
  • Gènere i Dret Constitucional

Enllaços a web

 

Institut Universitari d'Investigació d'Estudis de Gènere (IUIEG)


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9415

Fax: (+34) 96 590 9803

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464