Saltar apartados

Presentació

L'Institut Universitari d’Investigació d'Estudis de Gènere (IUIEG) és l'òrgan dedicat a la investigació científica i tècnica en matèria d'estudis de gènere a la Universitat d'Alacant. S'encarrega d'impulsar i coordinar la investigació en aquesta matèria i de donar-hi suport.

Està format per investigadores i investigadors de diferents àmbits de coneixement (sociologia, dret, comunicació, filologia, història, salut, treball social, economia, informàtica, psicologia, filosofia).

Les principals competències que té, són:

  • Proposar i desenvolupar programes d’investigació científica i tècnica en l'àmbit dels estudis de gènere.
  • Coordinar les iniciatives que ja estan en marxa i impulsar noves línies d’investigació interdisciplinària en matèria de gènere.
  • Afavorir la col·laboració i la formació d'equips d’investigació en matèria de gènere.
  • Impulsar la investigació individual a través de la concessió d'ajudes i beques.
  • Promoure la formació de personal investigador per mitjà del Programa de Doctorat Interuniversitari d'Estudis Interdisciplinaris de Gènere i de cursos d'especialització.
  • Establir relacions de cooperació científica amb instituts universitaris nacionals, de la Unió Europea i internacionals.
  • Difondre i realitzar la transferència de resultats de les investigacions en matèria d'estudis de gènere a través de les publicacions: la revista Feminismo/s i la col·lecció de monografies Lilith.

L’Institut forma part d'European Platform of Women Scientists (EPWS)i del Centre de Coordinació dels Estudis de Gènere de les Universitats Públiques de la Comunitat Valenciana, i de la Plataforma Universitària d'Estudis Feministes i de Gènere (EUFEM)

A través de diferents integrants de l'institut es manté contacte amb AUDEM- Asociación Universitaria de Estudios de las Mujeres i AEIHM- Asociación Española de Investigación de Historia de las Mujeres.

 

  Publicacions del personal investigador de l'IUIEG en RUA

Memòries de l'IUIEG

 

 

Institut Universitari d'Investigació d'Estudis de Gènere (IUIEG)


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9415

Fax: (+34) 96 590 9803

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464