Saltar apartados

Projectes Europeus

Coordinadora: Mª Teresa Ruiz Cantero

Data durada projecte: 2012-2014

Projecte: UNLEARNED LESSONS

Unlearned Lessons – Women on the Rise

El projecte, que tindrà una durada de 2 anys, té com a objectiu rescatar de la invisibilitat històrica a dones que van ser influents en la societat dels segles XVIII al XX i que, malgrat els seus esforços, no han rebut reconeixement, no són recordades ni han sigut estudiades.

Recordar els esforços i la influència en la societat de les dones de cada país participant que no van ser "reconegudes" per la història constitueix l'objectiu principal d'aquesta iniciativa europea.

LLISTA DE LES INSTITUCIONS/ CENTRES ASSOCIATS

Virtuelles und reales Lern- und Kompetenz-Netzwerk älterer Erwachsener (ViLE) e.V.) -

DE-GERMANY

Centre d'Estudis sobre la Dona CED ; University of Alicante

- ES-SPAIN

tódzki Uniwersytet Trzeciego Wieku im. Heleny Kretz

 - PL-POLAND

Die Wiener Volkshochschulen GmbH, VHS Alsergrund

- AT-AUSTRIA

 Logo DG Educación y Cultura          Logo OAPEE            Logo Programa de aprendizaje permanente

 

Logo Centre d'Estudis sobre la Dona

 

Jornades Projecte Grundtvig en la UA

El Centre d'Estudis sobre la Dona de la UA (CED) va ser seleccionat per a participar en el projecte GRUNDTVIG de la Comissió Europea en la modalitat d'associacions d'aprenentatge, amb el projecte denominat "The unlearned lessons".

El projecte té una durada de 2 anys i té com a objectiu rescatar de la invisibilitat històrica a dones que van ser influents en la societat dels segles XVIII al XX i que, malgrat els seus esforços, no han rebut reconeixement, no són recordades ni han sigut estudiades.

Els objectius principals són afavorir la comprensió transnacional, a homes i dones d'avui, d'aquestes dones pioneres en el seu moment, que es van comprometre amb processos d'Igualtat de gènere i Igualtat d'oportunitats.

En aquest projecte que promou la Universitat d'Ulm (Alemanya) al costat de la Universitat d'Alacant, participen a més institucions de Lodz (Polònia), Àustria i Itàlia.

Els projectes Grundtvig de la Comissió Europea constitueixen un marc per a activitats de cooperació entre organitzacions actives en l'àmbit de l'educació de persones adultes. A Espanya, està coordinat per l'Agència Nacional de Programes Educatius Europeus (OAPEE).

Programa

 

PROGRAMA REUNIÓ. VIENA, 20-23 OCTUBRE, 2013

 

Institut Universitari d'Investigació d'Estudis de Gènere (IUIEG)


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9415

Fax: (+34) 96 590 9803

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464